Αρχική Σελίδα » Ταξίδι για ηλικιωμένους  

Κατά τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού οι ηλικιωμένοι πρέπει να ενημερώνονται ακριβώς για τον τόπο των διακοπών και για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την επιστροφή.
Ένα ταξίδι μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να είναι πολύ κοπιαστικό, ιδιαίτερα όταν προκύψουν απρόβλεπτες καταστάσεις.
Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να υπερεκτιμήσει κανείς τις αντοχές του και να ενσωματώσει αρκετά διαλείμματα ή ενδιάμεσες διακοπές του ταξιδίου.

Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που καταπονείται το κέντρο ισορροπίας και έχουμε φλεβίτιδες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα όταν ταξιδεύουμε αεροπορικώς. Φάρμακα, που αυξάνουν την τροφοδοσία των σωματικών κυττάρων με οξυγόνο, μπορούν να απαλύνουν τους πόνους κατά την διάρκεια της πτήσης.
Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας της φλεβικής λειτουργίας πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης.
Αυτό ισχύει γενικά όταν κάθεστε για πολλές ώρες στα ταξίδια.

Όταν έχετε μαζί σας τα προσωπικά σας φάρμακα, διευκρινίστε πριν από το ταξίδι σε ξένα κράτη τους κανονισμούς εισαγωγής αυτών.
Ζητήστε κατά περίπτωση μια γνωμάτευση από τον γιατρό σας.
Ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρία για τα μεγέθη και τις ποσότητες των υγρών φαρμάκων, που θέλετε να έχετε μαζί στις αποσκευές σας.
Επίσης για την μεταφορά βοηθητικών μέσων, όπως π.χ. πατερίτσες, υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί.
Γνωρίστε στην αεροπορική σας εταιρία πριν το ταξίδι, αν χρειάζεστε βοήθεια ή συνοδεία στο αεροδρόμιο.
Σε μακρινά ταξίδια και σε περιοχές με διαφορετική ώρα είναι δυνατόν να δυσκολευθεί η κανονική λήψη φαρμάκων και να ξεφύγει από το πρόγραμμα.

Χρησιμοποιήστε για την λήψη φαρμάκων θήκες και ψηφιακά χρονόμετρα σαν βοήθεια υπενθύμισης.
Σε ταξίδια με κλιματιζόμενα αεροπλάνα ή λεωφορεία καθώς επίσης με αέρα στην θάλασσα ή τα βουνά, μπορεί τα μάτια σας να ξηραθούν και να ερεθισθούν. Προμηθευτείτε σκευάσματα ύγρανσης των ματιών σας.
Επίσης μπορεί γρήγορα να ξεραθεί το ρινικό διάφραγμα σε κλιματιζόμενες ζώνες και να χρειασθεί να το προστατεύσετε επιπλέον με αλοιφές.

Επίσης μετά από μεγάλες διαδρομές με ποδήλατο ή περιπάτους ή απώλεια υγρών από την ζέστη, μπορεί να έχετε κατά την διάρκεια της νύκτας επίπονες κράμπες.
Προσέξτε να πίνετε αρκετό νερό και συμπληρώστε το ισοζύγιο σε μαγνήσιο του οργανισμού σας πριν από τον ύπνο με ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι!

Περιμένετε ...